De Ajacieden van Spurs

Artikel 12 van 33

De penningmeester van Tottenham Hotspur is een oude bekende voor Ajax. Jan Vertonghen, Davinson Sanchez en Christian Eriksen vertrokken tussen 2012 en 2017 van Ajax naar Spurs. Toby Alderweireld kwam via een omweg in Londen terecht. We blikken terug op hun carrière bij Ajax.

Jan Vertonghen

De Belg Jan Vertonghen kwam op de radar van Ajax toen hij bij Germinal Beerschot speelde. Ajax en Beerschot hadden een samenwerkingsverband en Vertonghen maakte in 2003 de overstap naar de A-junioren van Ajax. Tijdens de voorbereiding van het seizoen 2006/2007 kwam hij bij de eerste selectie. In de winterstop van dat seizoen werd hij verhuurd aan RKC Waalwijk, waar hij 12 wedstrijden speelde. Het seizoen daarna was hij vaste kracht bij Ajax en dat bleef hij tot zijn vertrek in 2012. Jan Vertonghen werd 2 x kampioen van Nederland en won 2 x de KNVB beker. Daarnaast werd hij in 2012 verkozen tot voetballer van het jaar. De Belgische international speelde 220 wedstrijden voor Ajax en maakte daarin 28 treffers.

Toby Alderweireld

Ook Toby Alderweireld kwam via Germinal Beerschot bij de Amsterdammers. In 2004 vertrok de Belg naar de jeugd van Ajax en in seizoen 2008/2009 maakte hij zijn debuut voor Ajax. In het seizoen erna veroverde Vertonghen een basisplaats. In seizoen 2013/2014 speelde Jan Vertonghen de eerste 4 wedstrijden bij Ajax. Daarna vertrok hij naar Atletico Madrid. In 2014 werd de Belgische international verhuurd aan Southampton. Het seizoen erna verkaste hij naar Tottenham Hotspur. Alderweireld speelde 186 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 15 keer scoorde. Hij werd met Ajax 4 x kampioen, veroverde 2 KNVB bekers en 1 Super Cup.

Davinson Sanchez

De Colombiaan Davinson Sanchez kwam medio 2015 over van Atlético Nacional in Colombia. Hij tekende voor 5 jaar, maar bleef uiteindelijk slechts 1 seizoen in Amsterdam. Ajax bereikte in dat seizoen de finale van de Europa League. Sanchez maakte een uitstekende indruk en de clubs stonden voor hem in een rij. In augustus 2017 tekende hij voor Tottenham Hotspur. Davinson Sanchez speelde 47 wedstrijden voor Ajax en scoorde 7 doelpunten.

Christian Eriksen

De kleine Deense middenvelder Christian Eriksen kwam in 2008 over van Odense BK, waar hij was verkozen tot Deens talent van het jaar. Begin 2010 maakte hij zijn eerste minuten in Ajax 1. Het seizoen erna werd hij vaste basisklant en dat bleef hij tot zijn vertrek naar Spurs in augustus 2013. Christian Eriksen kwam tot 163 wedstrijden voor Ajax. Hij scoorde daarin 32 doelpunten. Eriksen werd 3 seizoenen achter elkaar kampioen met Ajax. Bovendien won hij een KNVB beker en een Super Cup. 

Meer blogs over de Champions League finale:

Hoofdrollen voor Van Dijk en Wijnaldum
De onbekende clubs van Madrid
Wanda Metropolitano: van atletiek- tot voetbalstadion

Blogs over de Europa League finale:

Wie maakt de doelpunten bij Chelsea? 
Arsenal afhankelijk van spitsenduo
Knokken om de beker

© 2017 - 2024 Voetbalgeschenk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel