Hoofdrollen voor Van Dijk en Wijnaldum

Artikel 13 van 33

Virgil van Dijk speelde 11 van Liverpool’s 12 Champions League wedstrijden. Hij miste de eerste wedstrijd in de knock-out fase door een schorsing. Thuis tegen Bayern München werd het zonder Van Dijk 0-0. In de uitwedstrijd wist Liverpool te winnen, mede dankzij een doelpunt van de Nederlander. In de kwartfinale trof Van Dijk wederom doel. Thuis had Liverpool al met 2-0 gewonnen van FC Porto. In de uitwedstrijd werd het 1-4 voor Liverpool. Virgil van Dijk scoorde het 4e doelpunt voor The Reds, dat zich daarmee kwalificeerde voor de halve finale.

In die halve finale speelde de andere Nederlander bij Liverpool een hoofdrol. Op Anfield kwam Liverpool uit vrijwel kansloze positie terug. Het maakte de 3-0 nederlaag eerder in Camp Nou goed, door met 4-0 te winnen van Messi & Co. Georginio Wijnaldum maakte 2 doelpunten, evenals de Belg Divock Origi. Wijnaldum had slechts 45 minuten nodig om de treffers te maken. Hij viel bij het begin van de tweede helft in.

Virgel van Dijk kreeg dit seizoen veel waardering in Engeland. Hij werd dit tot Player of the Year verkozen door zijn collega voetballers in Engeland en door van de BBC website. Daarnaast ontving hij veel lof van de Engels “pundits” (de deskundigen, veelal oud-voetballers).