Uitstel Boca - River was een goede beslissing. Maar niet voor iedereen...

Artikel 20 van 33

Veel krijgen we niet mee in Europa van het Argentijnse voetbal. Terwijl er toch genoeg bijzondere verhalen te vertellen zijn. Reden voor Voetbalgeschenk om de maand november te bombarderen tot De Maand van Argentinië.

Door hevige regenval werd de heenwedstrijd om de Copa Libertadores tussen Boca Juniors en River Plate een dag uitgesteld. Enorme plassen water hadden het veld onbespeelbaar gemaakt. Een dag later kon er wel gespeeld worden en was de wereld getuige van een geweldige Superclasico. Het verplaatsen van de wedstrijd was een goede beslissing geweest. Maar niet voor iedereen…

Tien dagen lang ging het in Buenos Aires alleen maar over El Superclasico. De wedstrijd van de Eeuw. Een epische voetbalstorm joeg door Argentinië. Als klop op de vuurpijl volgde op zaterdag, de dag van de wedstrijd, ook een onophoudelijke stortbui aan regen. Het veld van La Bombonera stond blank. Miljoenen fans vroegen zich af of de wedstrijd wel kon doorgaan. Hoewel de autoriteiten eerder hadden verzekerd, dat de wedstrijd hoe dan ook zou plaatsvinden, zegevierde toch het gezonde verstand. El Superclasico werd 24 uur later gespeeld. Het werd een schitterende wedstrijd. Met passie, hoog tempo, beheersing van de spelers en 4 doelpunten, eerlijk verdeeld over beide partijen. Het wachten had zich geloond.

Toch was er ook een keerzijde. Het uitstel had niet voor iedereen goed uitgepakt. Duizenden fans waren al van heinde en verre naar Buenos Aires afgereisd en moesten nu onverwacht de zaterdagnacht in La Boca (de beruchte wijk waar het stadion van Boca Juniors staat) doorbrengen. Naar schatting heeft 70% in auto’s en bussen geslapen. Een beroemde nachtclub in de wijk bood de gestrande aanhangers gratis entree. Zij hadden een aangename avond in het pluche van Club Cocodrilo. Eén van de vele stamkroegen van Diego Maradona.
Vervelend was het ook voor een groep van 35 orthodox Joodse Boca fans. El Superclasico zou precies tijdens de Sjabbat gespeeld worden, waardoor ze de wedstrijd van hun leven niet zouden mogen bekijken. De creatievelingen waren echter niet voor één gat te vangen en hadden een list bedacht. Ze hadden tickets geboekt naar Barcelona. Door het tijdsverschil zou de wedstrijd daar op TV te zien zijn, terwijl het buiten al donker was. De afloop is bekend. De reis was tevergeefs geweest.
 

Ook was er de Japanner Isamu Katu die vanuit Tokio naar Buenos Aires was gereisd om de wedstrijd te bekijken. "Het vliegtuig was vertraagd, maar ik ben veilig aangekomen voor de finale in Buenos Aires", schreef de Japanse superfan op Twitter. "Er zijn 11 uur te gaan tot de aftrap en 19 uur totdat ik terug naar huis ga. Ik heb plezier." Isamu was op zaterdag in het stadion, maar heeft de wedstrijd niet meer kunnen zien. Inmiddels is hij een beroemdheid in Argentinië en werd door vele media geïnterviewd.

Komende zaterdag wordt de beslissende terugwedstrijd gespeeld. De aftrap is in Estadio El Monumental is om 21.00 uur.

 

© 2017 - 2024 Voetbalgeschenk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel