15 interessante feitjes over Tottenham Hotspur Stadium

Vorige Artikel 6 van 33 Volgende

15 interessante feitjes over het nieuwe stadion van Tottenham Hotspur

 

1. Grootste clubstadion van Londen

Met een capaciteit van 62.062 is dit stadion het op vier na grootste stadion van Engeland en het grootste voor een voetbalclub uit Londen.

 

2. Dichtbij het veld

Op de Zuidtribune (de thuistribune voor fanatiek Spurs fans, achter het doel) is de afstand naar het veld minder dan 5 meter, dichterbij dan in elk ander Premier League stadion. Geen enkel stoeltje in de eerste rij is verder dan 8 meter verwijderd van het veld.

 

3. Grootste single-tier tribune van UK

Op de Zuidtribune zijn 17.500 zitplaatsen. Daarmee is het de grootste single-tier tribune in het Verenigd Koninkrijk. De tribune is 34 meter hoog en is met 35 graden behoorlijk stijl.

 

4. Het inklapbare grasveld

Het voetbalveld in Tottenham Hotspur Stadium is 105m x 68m en daarmee groter dan in White Hart Lane. Daar was het 100m x 67m was. Het nieuwe veld heeft exact dezelfde afmetingen als dat van Wembley.

In het stadion vinden ook NFL-wedstrijden en andere events plaats. Daarom kan het grasveld met behulp van 68 elektromotoren en 168 wielen over rollen in de bodem worden teruggetrokken. Het duurt ongeveer 25 minuten om van oppervlak te wisselen tussen voetbalveld en het NFL-veld eronder.

Dankzij LED-verlichting, koeling en irrigatiesystemen kan het echte gras tot wel 10 dagen onder het stadion opgeslagen blijven.

 

5. Het dak

De omtrek van het dak is ongeveer 720 meter en bestaat uit 287 glazen daksecties en 810 dakcassettes.

In totaal creëren 54 'vliegende kolommen' de ondersteuning tussen de bovenste en onderste spanringen in het dak en een kracht van 20.000 ton werd gebruikt om het dak op zijn plaats te tillen met behulp van spankabels.

 

6. Verlichting

De dagen van grote lichtmasten in elke hoek van het stadion zijn helaas voorbij. Aan de onderzijde van het dak van het stadion zijn 324 schijnwerpers in clusters van zes gemonteerd.

 

7. TV schermen

Er hangen vier grote LED-videodisplays in stadion van in totaal meer dan 1.000m2. Daarmee zou je beide strafschopgebieden kunnen vol leggen. De twee displays aan de zuidkant zijn elk 325 m2 groot en zijn de grootste stadionschermen in West-Europa.

Daarnaast zijn er in de binnenkant van het stadion meer dan 1.800 HD schermen, zodat je de wedstrijd altijd en overal kunt volgen. 

 

8. Voor de spelers

Voor de spelers is er eigen restaurant met aparte keuken om maaltijden te bereiden, een pre-match spelerslounge, crèche, familielounge, hydrotherapiezwembad en een aparte opwarmruimte.

Er zijn ook 23 kluisjes in de kleedkamer, elk met geïntegreerd scherm en laadpunten.

 

9. Voor de media

Het M Media Cafe biedt plaats aan meer dan 200 journalisten. Buiten zijn er 118 speciale plaatsen voor de pers.

In de persconferentieruimte, bekend als het Auditorium, biedt elke stoel een gratis WiFi toegang, stroom en USB-poorten.

 

10. Voor de fans

Er zijn 115 tourniquets die toegang bieden aan de negen verdiepingen in het stadion.

Staanplaatsen zijn niet toegestaan op het hoogste niveau in Engeland. Maar de Zuidtribune en het uitvak is voorbereid voor safe standings. Voor de uit-fans zijn er 3.000 plaatsen in de noordoost hoek van het stadion.

 

11. De toiletten

Er zijn 471 toiletten in het stadion. 84% daarvan is bestemd voor vrouwen. Daarnaast zijn er 773 urinoirs.

 

12. Eten en drinken

Er zijn 65 eet- en drinkgelegenheden in het stadion met 878 pin betaalpunten.

Het stadion herbergt 3 grote bars: The Shelf, The Dispensary en The White Hart zijn. De laatste is maar liefst 65 meter lang en loopt parallel aan de gehele doellijn. De biertappen in het stadion kunnen 10.000 pints per minuut schenken.

Tottenham Hotspur Stadium is het eerste voetbalstadion ter wereld dat zijn eigen microbrouwerij huisvest.

 

13. Toegankelijkheid

Er zijn 65 rolstoelplaatsen verdeeld over alle niveaus en 514 speciale ambulante zitplaatsen. Er zijn drie grote toiletten, speciaal voor mensen met complexe zorgbehoeften, naast 74 normale rolstoelvriendelijke toiletten in het stadion.

 

14. Jobs

Dankzij het stadion zijn er 3.500 banen gecreëerd.

 

15. Niet alleen voetbal

Er zullen maximaal 16 niet-voetbalevenementen worden gehouden in het stadion, waarschijnlijk zes concerten en 10 andere sportevenementen.

© 2017 - 2021 Voetbalgeschenk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel