RONDJE LANGS DE VELDEN: “Vanaf mijn eerste bezoek zijn stadions een soort obsessie voor me”

Artikel 31 van 33

Voetbalgeschenk.nl heeft een nieuwe rubriek, waarin we elke maand een “stadion-gek” interviewen. We noemen de rubriek “Rondje langs de velden”. Voor het eerste Rondje langs de Velden spraken we met Douwe Schouwenaars uit Etten-Leur.

Douwe, je bent groot liefhebber van voetbalstadions. Hoe uit zich dat?
Op social media volg ik heel veel over supportersbeleving. Ik kijk graag naar foto’s van wedstrijden en stadions en ik volg diverse competities. Met enige regelmaat bezoek ik Feyenoord, NAC en FC Antwerp. Maar ik ga ook naar andere wedstrijden in binnen- en buitenland. Voorheen had ik een seizoenkaart bij Feyenoord, maar die heb ik opgezegd omdat ik het leuker vind om ook andere clubs en stadions te bezoeken. Ik bewaar de toegangsbewijzen en neem graag sjaaltjes mee naar huis.

Waar komt die liefde vandaan? Wat maakt voetbalstadions zo bijzonder?
Toen ik 9 was ging ik voor het eerst met mijn vader mee naar NAC. Alles wat er die dag gebeurde heeft een grote indruk op me gemaakt. Het was nog in het oude stadion. We liepen vanuit de auto naar het stadion en tussen de huizen door zag je de lichtmasten. Het was één van de laatste wedstrijden van NAC in het oude stadion en er gebeurde van alles. Het dak van onze tribune vloog in de fik, er viel een doelpunt binnen een minuut en er was een rode kaart. We stonden op een staantribune en er stonden allemaal lange mensen voor me, dus ik kon niet alles goed zien. Maar vanaf die dag zijn stadions een soort obsessie voor me. Als ik in de auto rij en ik zie een stadion, dan moet ik gewoon kijken. Ik vind architectuur interessant en qua bouwwerken is een stadion echt buitencategorie. Misschien omdat het bedoeld is om veel mensen te herbergen. Maar leeg vind ik een stadion ook heel mooi.

Wat voor soort stadions vind je het mooist?
Vooral historische stadions. Nieuwe stadions vind ik wat minder, als het allemaal perfect is. De Bosuil van Antwerp vind ik bijvoorbeeld heel mooi. Kort op het veld, je ruikt het gras. Engelse stadions vind ik ook mooi. En De Kuip natuurlijk. Een stadion hoeft ook helemaal niet groot te zijn, kleine stadions hebben ook hun charme.

Je hebt zelf een aantal 3D stadions. Welke zijn dat?
Het eerste 3D stadion was Camp Nou. Ik wist helemaal niet dat ze bestonden, maar werd er door een vriend op gewezen. Die had hem in Duitsland gezien. Ik heb ook nog Anfield, Boca Juniors en Feyenoord. Ik heb net Highbury, het oude stadion van Arsenal, besteld. Die ga ik straks opbouwen!

Welke stadions ontbreken er in het assortiment?
Poeh, er zijn heel veel mooie stadions. Ook van kleinere clubs. Dat van Marseille is bijvoorbeeld een heel mooi stadion. Maar ook in Engeland zijn nog veel mooie stadions, waarvan geen 3D puzzel te koop is. En ik denk dat er ook genoeg interesse is voor clubs uit Nederland. Als ik hier in de regio kijk, dan denk ik bijvoorbeeld dat heel veel NAC-fans zo’n stadion zouden kopen.

Wil jij in Rondje langs de velden jouw verhaal vertellen? Mail dan naar info@voetbalgeschenk.nl.

© 2017 - 2024 Voetbalgeschenk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel