-38%

3D stadionpuzzel NEWLANDS RUGBY STADIUM - Stormers

Artikel 5 van 5
€ 31,99 € 19,99 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

Van de ondergang gered

Het Newlands Stadion is een historisch sportstadion gelegen in Kaapstad, Zuid-Afrika. Het stadion, dat zijn deuren opende in 1888, heeft een capaciteit van 51.900 toeschouwers. Het stadion fungeert voornamelijk als de thuisbasis rugby-team de Stormers. In 2012 behaalden de Stormers voor het eerst in hun geschiedenis de eerste plaats in het Super Rugby-seizoen. In het verleden hebben ook de voetbalclubs Ajax Cape Town, Santos en de inmiddels opgeheven club Vasco da Gama af ​​en toe wedstrijden georganiseerd in het Newlands Stadion.

De geschiedenis van het stadion omvat verschillende renovaties en uitbreidingen. Het werd oorspronkelijk gekocht in 1888 door de Western Province Rugby and Football Union, en de eerste permanente betonnen tribunes verschenen in 1919. In de daaropvolgende decennia onderging het stadion meerdere veranderingen, waaronder de toevoeging van nieuwe tribunes, uitbreiding van de capaciteit en modernisering van faciliteiten.

Het Newlands Stadion speelde een prominente rol tijdens het Wereldkampioenschap rugby in 1995, waar het gastheer was van verschillende wedstrijden, waaronder een kwartfinale en een halve finale.

In 2020 werd aangekondigd dat het stadion zou worden verkocht en gesloopt voor de bouw van woningen en winkels. Echter, in 2022 werd de verkoop uitgesteld omdat een groep voormalige rugbyspelers, onder leiding van voormalig Springbok Wynand Claasen, een aanvraag indiende om het stadion tot erfgoed te laten verklaren.

Deze bouwset bestaat uit 77 delen. Het formaat is 33,5 x 26,8 x 9,2 cm. De bouwset is zeer gedetailleerd en realistisch. Op het veld staan geen doeltjes, maar rugbypalen!

Gratis levering in Nederland bij bestellingen vanaf € 25,00.

Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

© 2017 - 2024 Voetbalgeschenk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel