-38%

3D stadionpuzzel CROKE PARK - Dublin

Artikel 2 van 5
€ 31,99 € 19,99 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Gaelic games in Croke Park

Croke Park is een Gaelic games- stadion in Dublin, Ierland. Het stadion dient als het belangrijkste nationale stadion van Ierland en tevens als het hoofdkwartier van de Gaelic Athletic Association (GAA). De plek waarop het stadion staat wordt al sinds 1891 door de GAA gebruikt voor Gaelic-sporten, waaronder de jaarlijkse All-Ireland in Gaelic football en hurling.

Tussen 1991 en 2005 werd het stadion flink uitgebreid en herontwikkeld, waardoor de capaciteit toenam tot de huidige 82.300 toeschouwers. Dit maakt Croke Park het op twee na grootste stadion van Europa, en het grootste stadion dat niet van origine voor voetbal is gebouwd. Overigens zijn er wel wedstrijden van het Ierse nationale elftal gespeeld in Croke Park, ten tijde dat het nationale voetbalstadion werd verbouwd. Dit gebruik van Croke Park voor niet-Gaelische sporten was controversieel en vereiste tijdelijke wijzigingen in de GAA-regels.

Het ontwerp van dit gigantische stadion is opmerkelijk. De zittribunes aan drie zijden van het stadion vormen een grote U-vorm, terwijl aan één van de twee korte zijden een lage staantribune is gebouwd met plaats voor 13.200 toeschouwers. De staantribune is gebouwd om ook voordelige plaatsen te kunnen aanbieden.

Gratis levering in Nederland bij bestellingen vanaf € 25,00.

Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, de volgende dag geleverd.

© 2017 - 2024 Voetbalgeschenk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel