De top 5 meest verkochte stadion replica's van 2018

Artikel 28 van 33

DE TOP 5 MEEST VERKOCHTE STADIONPUZZELS VAN 2018

 

5. FC Twente – De Grolsch Veste

De vraag naar Nederlandse stadion is groot, vandaar ook dat De Grolsch Veste in de top 5 staat. Helaas hebben we geen andere Nederlandse stadions, anders zouden die ongetwijfeld ook hoog genoteerd staan. Ondanks de degradatie zijn de Tukkers massaal achter hun club blijven staan en breken de toeschouwersaantallen in De Grolsch Veste alle records. Het feit dat één van de twee lange zijdes als enigste tribune slechts één ring heeft, geeft het stadion wat ons betreft een geheel eigen gezicht.

Bekijk hier De Grolsch Veste stadionpuzzel

 

4. Celtic – Celtic Park

Voetballen, en voetballen kijken, is op Celtic Park een bijzondere aangelegenheid. Volgens meerdere beroemde spelers, is Celtic Park namelijk het luidste stadion waar ze ooit hebben gespeeld. De Schotse competitie heeft dan wel geen hoog aanzien in Europa, de Schotse fans zijn zeer gepassioneerd en van Champions League niveau. Celtic Park is een enorm groot stadion, dat in de wijde omtrek te zien is.

Bekijk hier de Celtic Park stadionpuzzel

 

3. Liverpool – Anfield

Welk stadion is Engelser dan Anfield? Gelegen in een oude wijk, torenen de tribunes boven de krakkemikkige arbeidershuisjes uit. Hier wordt al sinds 1884 tegen een bal getrapt. De eerste 8 jaar merkwaardig genoeg door Everton, dat na een conflict over een betaling vertrok, waardoor Liverpool FC in beeld kwam. Anfield is het stadion van “You’ll never walk alone”, van The Kop tribune en tegenwoordig ook van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. Geen wonder dus, dat dit stadion zo veel verkocht wordt.

Bekijk hier de Anfield stadionpuzzel

 

2. Bayern München – Allianz Arena

Het stadion van Bayern München op de tweede plaats in een Nederlandse top 5. En niet eens de top 5 van meest gehate clubs. Wie had dat 30 jaar geleden kunnen bedenken? Er is gelukkig veel veranderd. Bayern München en de Allianz Arena dienen wereldwijd als voorbeeld. De financiële situatie van de Beierse club is bijzonder goed en dat komt niet in de laatste plaats door schitterende en innovatieve Allianz Arena. Overigens is de bijnaam van het stadion “De opblaasboot”. Dat komt omdat de wanden en het dak van kunststof zijn. Duitse humor zullen we maar zeggen.

Bekijk hier de Allianz Arena stadionpuzzel

 

1. Barcelona – Camp Nou

Het begint een beetje saai te worden, want Camp Nou staat eigenlijk al sinds mensenheugenis op de eerste plaats. Natuurlijk is Camp Nou een indrukwekkend, groot bouwwerk. Maar wij denken dat de populariteit toch vooral te danken is aan de Nederlandse successen. Decennialang schitterden hier Nederlandse voetballers. Van Johan Cruijf tot Ronald Koeman tot Philip Cocu tot Giovanni van Bronkhorst. Hun aanwezigheid verleidde vele landgenoten tot een bezoekje aan Camp Nou.

Bekijk hier de Camp Nou stadionpuzzel

© 2017 - 2024 Voetbalgeschenk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel