RONDJE LANGS DE VELDEN: “Ik zat met de directie van Bradford City te lunchen”

Artikel 29 van 33

In de rubriek Rondje langs de Velden spreken we met een “stadion-gekken” om over zijn of haar liefde voor voetbalstadions te spreken. Deze keer belden we met Rick den Heijer (26) uit Den Haag, op weg naar de 92.

Beste Rick, je stuurde ons een mailtje dat je een groot stadionliefhebber bent. Vertel eens!

Mijn vader is Ajax supporter en als kind ging ik met hem wel eens naar Ajax en het Nederlands elftal. Later ging ik met vrienden ook naar ADO en ook naar uitwedstrijden van ADO. Zelf heb ik ook gevoetbald, maar inmiddels niet meer. Tegenwoordig bezoek ik vooral stadions in Engeland. Mijn doel is om alle 92 stadions te bezoeken.

Waarom Engeland?

In Voetbal International hadden ze destijds een rubriek waarin de verslaggevers Engelse stadions bezochten. Dat vond ik ontzettend gaaf! Toen wilde ik dat zelf ook doen. Mijn eerste tripje was naar Manchester. Toen heb ik de stadions van City en United bezocht. Inmiddels heb ik er 19 bezocht: onder andere Fulham, Huddersfield, Sheffield United, Charlton Athletic, Arsenal en heel veel andere. Ik heb een football hopper stadion map gekocht waarop ik kan bijhouden welke stadions ik heb bezocht. Die dient als soort van kraskaart. Het meest bijzonder was trouwens mijn bezoek aan Bradford City. Een kleinere club, waar ze eigenlijk geen stadiontours doen. Daarom had ik opgebeld of ik langs mocht komen. Ze konden niet geloven dat ik als Nederlander hun stadion wilde bezoeken, maar waren ontzettend trots. Ik mocht op de bewuste dag om een uurtje of half 12 langskomen, dan kon ik meteen mee-eten. Zat ik daar plotseling met de directie van Bradford City aan tafel. Die gasten strak in het pak. Daarna een rondleiding waar ik elk hoekje van het stadion mocht zien. En als hoogtepunt mocht ik het veld op!

Wat is je volgende reis?

Binnenkort ga ik naar het Signal Iduna Park, want ik ga ook wel naar stadions in Duitsland. In de Allianz Arena en Veltins Arena ben ik ook al geweest. En met een paar collega’s gaan we op mini-cruise naar Newcastle om St. James Park te bezoeken.

Je verzamelt ook 3D stadion puzzels!

Ja dat loopt een beetje uit de hand. Ik heb inmiddels geen ruimte meer voor nieuwe. En van het assortiment heb ik ze inmiddels wel allemaal die ik wil hebben. Ik koop alleen de stadions waar ik zelf ben geweest. Als bijvoorbeeld Craven Cottage van Fulham of Elland Road van Leeds komen dan koop ik die meteen!

Wil jij in Rondje langs de velden jouw verhaal vertellen? Mail dan naar info@voetbalgeschenk.nl.

© 2017 - 2024 Voetbalgeschenk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel