BLOG #2: Het eerste stadionbezoek maakt een onuitwisbare indruk

Artikel 32 van 33

De eerste keer naar een voetbalstadion. Aan de hand van je vader of je opa. Lopend naar het stadion. De lichtbundels van de stadionmasten wijzen de weg in het donker. De geur van frikandellen. Het gezang van de fans. De orkaan van geluid bij een doelpunt en het gemopper op de scheids. Die eerste keer maakt een onuitwisbare indruk. Stadions hebben een magische aantrekkingskracht.

Persoonlijk ken ik eigenlijk maar weinig mensen die zich verder iets van hun eerste wedstrijd herinneren. Heel misschien weten ze nog tegen welke club. Maar de wedstrijd, dat was een noodzakelijk kwaad. Pas later word je voetbalfan. Of misschien fan van een club. Als alle stadion indrukken een beetje ingedaald zijn. Nee, na de eerste keer ben je vooral aanhanger van stadions.

Voor groundhoppers is het bezoeken van stadions hun grootste hobby geworden. Joris van de Wier bijvoorbeeld. Hij schrijft er ook leuke boekjes over. En je kunt zijn avonturen volgen via zijn twitter account @doingthe116.

Bij mij is dat bijzondere gevoel bij het zien van een stadion ook nooit weggegaan. Maar ik heb mijn hang aardig onder controle en weet het bij familie-uitjes te beperken tot gedwongen plas- en koffiepauzes. Puur toevallig in de buurt van een stadionnetje. Dat dan weer wel.

Groeten, Erik


Websites die ik interessant vind:

www.footballgroundguide.co.uk
www.stadionwelt.de

© 2017 - 2024 Voetbalgeschenk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel